Google ads reklamlarında teklif stratejileri kampanya ayarlarının en önemli ayarı sayılabilir. Kullandığınız teklif stratejisi duruma göre sizi zirvelere çıkarırken bazende son derece can sıkıcı olabilir. Özellikle google önerleri, google kampanya uyarıları yada sizi telefonla arayan google müşteri temsilcileri. Google ads reklamları veriyorsanız ve ads paneline aşinaysanız nutlaka bu üç durumdan birine denk gelmişsinizdir. Düşünsenize Google ads reklam uzmanı arıyor ve size teklif stratejinizi değiştirmeniz gerektiğini söylüyor.Elbette google müşteri temsilcisinin önerisine uyarak teklif stratejinizi değiştireceksiniz yada diğer uyarılara bakarak. İşte bu çoğu zaman doğru değil. Neden bunun doğru olmadığını yazımızda sizlere paylaşıyorum.
Hedefimiz telefon çağrısı almak mı, satış yapma mı yada gösterim almak mı ? önce bunu belirlemeliyiz ve buna göre teklif stratejilerimizi geliştirmeliyiz.
Kullanılabilir 11 farklı teklif verme stratejisi vardır ve hepsinin zamanı ve yeri vardır.
Doğru seçimi yapmak için hepsine aşina olmanız gerekir.
Google Ads Teklif Verme Stratejileri: 2023'deki 11 Seçeneğini Açıklandı
Google Ads'de şu anda çeşitli hedefler için kullanabileceğiniz 11 farklı teklif türü vardır.
Bu bölümde, dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarma seçeneği de dahil olmak üzere her birini ve ideal kullanım örneğini inceleyeceğiz.
Google Ads Teklif Stratejileri
Hedef EBM (Edinme Başına Maliyet) ( Otomatik)
Hedef ROAS (Reklam Harcamasının Getirisi) (Reklam Harcamasının Getirisi) ( Otomatik)
Dönüşümleri En Üst Düzeye Çıkarın ( Otomatik)
Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkarın ( Otomatik)
Gelişmiş Tıklama Başına Maliyet ( Otomatik)
Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarın ( Otomatik)
Manuel TBM Teklifi ( Manuel)
BGBM Teklifi (Bin Gösterim Başına Maliyet) ( Otomatik)
BGBM Teklifi (Görüntülenebilir Bin Gösterim Başına Maliyet) ( Otomatik)
GBM Teklifi Verme, (Görüntüleme Başına Maliyet) ( Otomatik)
Hedef Gösterim Payı Teklifi ( Otomatik)
1. Seçenek: Hedef Edinme Başına Maliyet (EBM)
Hedef EBM teklifi, dönüşümleri optimize etmek istiyorsanız kullanabileceğiniz bir teklif stratejisidir. Kampanya için birincil hedefiniz dönüşümleri artırmaksa, Hedef EBM teklifini seçmek, kullanıcıları belirli bir edinme maliyetiyle dönüştürmeye odaklanacaktır.
Bu yöntemle, Google Ads, EBM'nize göre her bir kampanya için tekliflerinizi otomatik olarak belirler. Bazı dönüşümler daha maliyetli olabilirken, diğerlerinin eşitlenmesi ve edinme maliyetlerinize uygun hale getirilmesi daha az maliyetli olabilir.
Edinme maliyetlerinizi bilmiyorsanız, hedef EBM teklifi karmaşık olabilir.
Edinme Başına Maliyetiniz, yalnızca bir müşteri kazanmak için harcayabileceğiniz para miktarıdır
Örneğin, 100 TL’ye bir ürün satıyorsanız, hedef EBM'nizi 100 TL olarak belirlemek istemezsiniz. Hedef kâr etmek olduğu için bu mantıklı değildir.Örnek olarak Teklif formu değerini baz alabilirsiniz.
Hedef Ebm teklif stratejisi reklam kampanyalarınızın geçmişinden veri alarak çalışır.Önerilen reklamlarınızın 90 gün aktif olması ve minimum 50 dönüşüm yapmış olmasıdır.Bu şekilde ki kampanyalarda Hedef Ebm daha etkili sonuç verecektir.Dönüşümler ; telefon aramaları, yazışmalar,teklif alma,iletişim sayfası görüntüleme,ürün alma,sepete ekleme gibi değerli olan kullanıcı davranışlarıdır.
Hedef Ebm ile ilgili sık sorulan sorular?
1.Hedef Ebm yerini boş bıraksam ne olur?
Cevap : Tıklama başı maliyetleriniz belirsiz olur.Özellikle geçmiş kampanya verileriniz yok veya çok az ise TBM ler sizi korkutabilir.
2.Hedef Ebm tekliflerini düşük yazsam reklam maliyetlerim düşer mi?
Cevap : Google sizin yazdığınız rakama değil kendi verilerine ve açık artırma verilerini bakar.En doğrusu geçmiş verilerinizden yararlanarak hedef ebm miktarını belirlemenizdir.
Bu teklif verme yöntemini seçerken, hedef EBM'nizi girebilirsiniz.
2. Seçenek: Reklam Harcamalarından Elde Edilen Gelir (ROAS) Hedefi
Reklam Harcamalarından Elde Edilen Gelir Hedefi, bir döngü için en fazlasını atan bir teklif stratejisidir.
Hedef ROAS, Google Ads'in tekliflerinizi, reklam harcamalarınızdan elde etmek istediğiniz getiriye göre dönüşüm değerini en üst düzeye çıkaracak şekilde ayarlayacağı teklif stratejisidir. Bu sayı yüzdeye dayalıdır.
Basit bir örnek :
Bir sonraki Google Ads kampanyanızda, harcadığınız her 2 TL google reklam için 10 TL kazanmak istiyorsunuz. Matematik yapmak için şu formülü izleyin:
Satış ÷ reklam harcaması x % 100 = Hedef ROAS
Yukarıdaki örneğin hesaplamasını yaparak, Hedef ROAS şöyle görünecektir:
Kampanyadan satışlarda 10 TL ÷ 2 TL reklam harcaması (tıklama) x% 100 =% 500 hedef ROAS
Yeni bir kampanya oluştururken Hedef ROAS teklif verme stratejisi şu şekilde görünür:
Hedef ROAS teklif stratejisi Yüzde olarak neyi belirleyeceğinizden hâlâ emin değilseniz, Google Ads'de önceki bir kampanya sekmesine gidebilir ve sütunlarınızı değiştirebilirsiniz.
Dönş. değer / maliyet Kampanya ROAS'ı Google Ads Sütunu en yüksek performansı gösteren kampanyalarınızdaki rakamı yeni Hedef ROAS'ınız olarak kullanın.
3. Seçenek: Dönüşümleri En Üst Düzeye Çıkarın
Dönüşümleri En Üst Düzeye Çıkarma, Google Ads'ün sunduğu en basit teklif verme stratejilerinden biridir.
Google, belirlediğiniz maksimum günlük bütçeyi kullanarak, paranızın karşılığını en fazla dönüşümü almanız için teklifinizi sizin yerinize otomatik olarak çalıştıracaktır.
Örneğin, günlük bütçeniz 50 L ise, Google bunu en fazla dönüşümü bulmak için akıllıca harcayacaktır.
Tek bir dönüşümün maliyeti 50 TL ise, Google sizin için teklif vermez.
Bu teklif verme yöntemini seçmeden önce, günlük bütçe tutarınızı harcamaya hazır olduğunuz makul bir düzeyde belirlediğinizden emin olun.
Bir kampanyanın sonunda, dönüşümleri en üst düzeye çıkarmanın karlı satışlara yol açıp açmadığını görmek için yatırım getirinizi kontrol edin.
Bu stratejiyi kullanarak, kurulum sırasında herhangi bir ayrıntı girmeniz gerekmez (günlük bütçeniz dışında).
Dönüşümleri en üst düzeye çıkarma teklif stratejisi
2019'da bu teklif stratejisi, YouTube Reklamlarındaki TrueView for Action kampanyalarında kullanıma sunuldu.
4. Seçenek: Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkarın
Dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarma stratejisi Ağustos 2019'da eklendi ve platformdaki en yeni teklif stratejisidir.
Temelde Hedef ROAS gibi çalışır ve Google Ads algoritması, reklam harcamalarınızın getirisini en üst düzeye çıkarmaya çalışır.
Aradaki fark, bir hedef yatırım getirisi belirtmeniz gerekmemesi, sadece algoritmanın tüm reklam harcamalarınızı elinden geldiğince en üst düzeye çıkarmaya çalışmasına izin vermenizdir.
Dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarın.
Google Ads Teklif Verme, 5. Seçenek: Geliştirilmiş Tıklama Başına Maliyet (GTBM)
Birkaç kelimeyle, manuel ve akıllı teklifin bir karışımıdır. Reklam gruplarınız ve anahtar kelimeleriniz için temel TBM'yi siz belirlersiniz, ancak algoritma bunları optimize eder.
Google, satışı artırma olasılığına bağlı olarak teklif tutarınızı artırma veya azaltma hakkına sahiptir. Maksimum tıklama başı maliyet ayarlarınızda tekliflerin ortalaması alınmaya çalışılacaktır.
Bir arama çok rekabetçiyse ve TBM'ler aşırı derecede yüksekse, Google, dönüşüm şansının azalması nedeniyle teklifinizi daha düşük maliyete düşürebilir.
Teklifleri artırarak çalmak kolaysa, Google aramayı yapacak.
Bu tür teklif verme, hem Arama hem de Görüntülü Reklam ağlarında mevcuttur.
Geliştirilmiş TBM teklif stratejisi
Algoritmanın tekliflerinizi sabit bir dönüşüm sayısına göre geliştirmesini veya dönüşümlerin değerini optimize etmesini isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.
Bu, yalnızca farklı değerlerle farklı Google Ads dönüşümleri oluşturduysanız veya bir satışın toplam değerini izleyen dinamik dönüşüm etkinlikleriniz varsa işe yarar.
Shopify veya WooCommerce gibi çoğu e-ticaret çözümüyle dinamik dönüşüm izlemeyi kurabilirsiniz.
Google Ads Teklif Verme, 6. Seçenek: Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarın
Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarma, maksimum günlük bütçenize dayalı otomatik bir teklif verme stratejisidir.
Google Ads, günlük bütçenizle mümkün olan en fazla tıklamayı çekmeye çalışacaktır.
Tıklamaları en üst düzeye çıkarma teklif stratejisi trafiğin kalitesini veya alaka düzeyini dikkate almaz ve satışları veya diğer dönüşümleri artırmak için ideal değildir.
Kampanyanızdaki anahtar kelimeler için çok sınırlı bir bütçeniz veya sınırlı bir arama hacminiz varsa, tıklamaları en üst düzeye çıkarmak en iyi seçenektir.
Google Ads Teklifi, Seçenek # 7: Manuel TBM Teklifi
Manuel TBM Teklifi, teklif verme stratejiniz üzerinde size daha fazla kontrol sağlar. Ancak, daha fazla kontrol, maliyetleri izlemek ve kendi başınıza ayarlama yapmak için daha fazla zaman harcanması anlamına gelir.
Henüz Google Ads konusunda bilgili değilseniz, bu strateji sizin için en iyi seçenek değildir.
Manuel TBM, farklı reklam grupları veya anahtar kelimeler için kendi başınıza teklifler belirlediğiniz yerdir. Belirli arama terimleri diğerlerinden daha karlıysa, diğer kampanyalardan para eklemek veya kaldırmak için bütçeleri hızlı bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
Manuel TBM teklif stratejisi
Çok sayıda reklam grubu ve anahtar kelime içeren çeşitli bir kampanyanız varsa, manuel TBM büyük bir iştir. Ayrıca, dönüşüm sağlama olasılığı düşük olan çok sayıda tıklama için de teklif verebilirsiniz.
Google, varsayılan olarak geliştirilmiş TBM kontrolüne sahiptir, bu nedenle gerçekten manuel TBM'yi seçmek için işaretini kaldırmanız gerekir.
Kampanyanın düşük performansa neden olabileceğine dair bir uyarı göreceksiniz, ancak kampanyanızın devam edecek verisi yoksa veya çok sınırlı bir bütçesi varsa, bu en iyi seçenek olabilir.
Google Ads Teklif Verme Seçeneği # 8: Bin Gösterim Başına Maliyet (BGBM)
BGBM olarak da bilinen Bin Gösterim Başına Maliyet, yalnızca gösterimlere dayalı teklif vermektir.
Bu seçenek, Görüntülü Reklam Ağı ve YouTube Reklamları için ayrılmıştır ve Arama Ağı'nda kullanılmaz (bariz nedenlerden dolayı).
Google Ads Teklif Verme Seçeneği # 9: Bin Görüntülenebilir Gösterim Başına Maliyet (GBGBM)
GBGBM teklifi, en iyi marka bilinirliği kampanyaları için ayrılmış bir manuel teklif verme taktiğidir.
Yine, BGBM teklifinde olduğu gibi, Görüntülü Reklam Ağı ve YouTube Reklamları için ayrılmıştır.
Bu teklif türü, görüntülenebilir 1.000 gösterim için maksimum maliyetlerinizi belirliyor. Bir video reklamın 2 saniyesi YouTube'da oynatıldıktan veya Görüntülü Reklam Ağı'nda 1 saniyelik bir görüntülü reklam gösterildikten sonra görüntülenebilir gösterim olarak sayılır.
Google Ads Teklif Verme Seçeneği # 10: Görüntüleme Başına Maliyet Teklifi (GBM)
Görüntüleme başına maliyet teklifi, kesinlikle Google Ads'de video reklamcılığı için ayrılmıştır ve YouTube Ads platformunda kullanılabilir. GBM teklifini kullanarak, video görüntülemeleri veya etkileşimler için ödeme yaparsınız.
YouTube'daki etkileşimler aşağıdakilerden herhangi biri olabilir:
Harekete geçirici mesaj tıklamaları
Yer paylaşımlı tıklamalar
Kartlar
Tamamlayıcı banner'lar
"Görüntüleme", bir kullanıcının video reklamınızı ne kadar süreyle izlediğine göre belirlenir, aksi takdirde süre olarak bilinir. Bu durumda, GBM teklifinde, bir kullanıcı reklamınızın 30 saniyesini, 30 saniyeden azsa tam reklamınızı izlediğinde veya reklamınızla her etkileşime girdiğinde bir görüntüleme sayılır!
GBM şu anda YouTube Reklamları için varsayılan teklif ayarıdır.
Size nasıl çalıştığına dair hızlı bir örnek vereyim.
GBM teklifi için, bir görüntüleme veya etkileşim için ödemeye hazır olduğunuz en yüksek teklifi girerek başlarsınız. Bu, maksimum görüntüleme başına maliyetiniz olarak bilinir.
Örneğin, maks. GBM'nizi 0,25 TRL doları olarak ayarlarsanız, bir kullanıcı reklamınızı izlediğinde veya harekete geçirici mesajınızla etkileşime girdiğinde maksimum 25 sent ödersiniz.
Peki, GBM'niz olarak neyi ayarlayacağınızı nasıl bileceksiniz?
Düşükten başlayın ve sonuçlarınıza göre ayarlayın.
Önce kalite puanlarınızı ve reklam sıralamanızı en üst düzeye çıkarmaya odaklanın, bunlar reklamlarınızın görüntüleme başına maliyetini düşürür ve daha iyi sonuçlar için daha az ödeme yapmanızı sağlar.
Kitlenize erişiminizi artırmak için GBM'nizi yavaşça artırın.
Google Ads Teklif Verme Seçeneği # 11: Hedef Gösterim Payı Teklifi
Hedef Gösterim Payı, 2018'in sonlarında Google Ads tarafından yayınlanan yeni bir teklif stratejisidir.
Bu akıllı teklif stratejisi, marka bilinirliğine odaklanır ve mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmanıza yardımcı olur.
Örnek olarak, basketbol ayakkabıları gibi belirli anahtar kelime aramalarında gösterimleri domine etmek istiyorsanız.
Hedef gösterim yüzdenizi girin.
Hedef gösterim payı teklif stratejisi
Gösterim payı yüzdesinin bir hedef olduğunu ve yalnızca tekliflerinizden değil, aynı zamanda her bir Google reklam grubu ve reklamının kalite puanından da etkilendiğini unutmayın.
Dolayısıyla,% 90'ı veya% 100'ü hedefleseniz bile, görüntülemeler ve tıklamalar için korkunç bir şekilde yüksek teklif vermeden bu hedefe ulaşma olasılığınız düşüktür.
Ayrıca gösterimler, daha düşük bir reklam konumunda görünebileceğinden, reklamınızın görülmesini veya tıklanmasını garanti etmez.
Hedef Gösterim Payı, çoğunlukla kendi markalı arama kampanyalarınız ve markanız için sınırlı sayıda anahtar arama terimi için bir seçenektir.
Kampanyanız İçin Doğru Teklif Stratejilerini Seçme
Google Ads'deki her teklif türünün temellerini biliyor olabilirsiniz, ancak sizin için en iyi teklif seçeneğinin hangisi olduğunu bulmaya nereden başlayacaksınız?
Hepsi kampanya hedeflerinize, bütçenize ve hacmine bağlıdır.
Seçtiğiniz her kampanya, istenen sonuçlara göre dikkatli bir şekilde bir teklif stratejisi seçmelidir.
Örneğin, Görüntülü Reklam Ağı'nda satışları artırmak istiyorsanız, BGBM'yi seçmek iyi bir seçim değildir.
Bu, sitenizde satıştan ziyade görüntülemeleri güvence altına almak içindir.
Google Ads'deki birkaç genel hedefi ve her biri için kullanabileceğiniz en iyi teklif verme taktiklerini inceleyelim.
Hedef: Dönüşümler
Belirli bir Google Ads kampanyasındaki hedefiniz dönüşüm veya web sitenize ya da mağazanıza yalnızca bunları satışa dönüştürmek amacıyla trafik çekmekse, aşağıdaki teklif türlerini göz önünde bulundurun:
Dönüşümleri En Üst Düzeye Çıkarın
Hedef EBM
Hedef ROAS
Hedef Geçiş Payı (rakiplerin satışlarını çalın!)
Manuel TBM (geliştirilmiş TBM etkinken)
Hedef: Web sitesi trafiği
Yalnızca dönüşüm sağlamaktan başka hedeflerle sitenize daha fazla trafik çekmeye odaklanmak istiyorsanız, işte aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç harika teklif türü.
Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarın
Arama Sayfasındaki Konumu Hedefle
Manuel TBM Teklifi
Hedef: Marka bilinirliği
Arama ağında tek başına marka bilinirliği daha az yaygın bir hedef olsa da, maksimum marka bilinci oluşturmak için kullanılacak birkaç harika teklif verme taktiği vardır.
Hedef Gösterim Payı Teklifi
Arama Sayfasındaki Konumu Hedefle
Hedef Geçiş Payı
YouTube ve Görüntülü Reklam Ağları için BGBM ve GBGBM
Manuel Teklif Verme ve Akıllı Teklif Ne Zaman Kullanılmalı?
Otomatik teklif vermeyi mi kullanmalısınız yoksa elinizden gelen en iyi şekilde teklifleri manuel olarak titizlikle belirleyip güncellemeye mi devam etmelisiniz?
Ne yazık ki, her kampanya veya reklam veren için doğru bir seçenek yoktur.
Akıllı teklif vermenin mi yoksa otomatik teklif vermenin uygun bir seçenek olup olmayacağını iki ana faktör belirler:
Dönüşüm verilerinizin kalitesi ve ayrıntısı.
Kampanyanızın hacmi (reklam harcamaları değil, trafik ve dönüşümler açısından).
Dönüşümlere odaklanan akıllı teklif seçenekleri (hedef EBM, hedef ROAS, dönüşümleri en üst düzeye çıkarma ve dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarma) Google Ads dönüşüm verilerini temel alır.
Her sayfaya bir dönüşüm etiketi eklemek gibi dönüşümlerinizi yanlış bir şekilde ayarlarsanız, bu felaketle sonuçlanabilir.
Algoritma ziyaret başına birden fazla dönüşüm elde ettiğinizi düşündüğünden, tıklamalar için 10 kat fazla teklif verebilirsiniz (2 TL'lik bir anahtar kelime için sürekli olarak 20 TL +).
Bu, birkaç gün içinde binlerce olmasa da yüzlerce dolar israf etmenize neden olabilir.
Dönüşümleriniz doğru ayarlanmış mı? Bir satışın veya dönüşümün gerçek değerini gösteren birden çok dönüşümünüz veya dinamik dönüşümünüz var mı?
Her iki soruya da evet yanıtı veremediğiniz sürece, dönüşüm odaklı otomatik teklif verme iyi bir seçenek değildir.
Niteliksiz olası satışlar gibi yalnızca dönüşüm hunisinin üst kısmındaki dönüşümleri kullanırsanız, bu, algoritma tarafından zayıf optimizasyona yol açabilir ve satışa dönüşmeyen ucuz potansiyel müşterilere odaklanabilir.
Mümkünse, dönüşüm hunisinin altındaki satış etkinliklerini de eklemelisiniz.
Göz önünde bulundurmak isteyeceğiniz bir sonraki faktör, algoritmanın kampanyanızı etkili bir şekilde idare etmesi için yeterli trafiğiniz ve dönüşüme sahip olup olmadığınızdır.
Google, resmi olarak bir ay veya daha uzun bir süre boyunca 30'dan fazla dönüşüm (veya hedef EBM için 50'den fazla) önermektedir.
Güvenilir sonuçlar elde etmek için, her ay en az 50-100 dönüşüm elde etmeniz gerekir (optimize ettiğiniz tek kampanyadan veya portföy teklif stratejisi kullanıyorsanız bir dizi kampanyadan).
Doğru temele sahipseniz, akıllı teklif güçlü bir araç olabilir ve kampanyalarınızı her zamankinden daha fazla optimize etmenize yardımcı olabilir.
Akıllı kampanyaların% 89'a kadar daha fazla dönüşüm sağladığı ve yüksek hacimli kampanyalarda dönüşüm başına% 32 daha düşük maliyetli olduğu görüldü.
Teklif Stratejisi Seçmeye Yönelik En İyi Uygulamalar
Doğru yolda olduğunuzdan emin olmak için şu 4 En İyi Uygulamayı izleyin:
Rastgele bir seçeneğe karar vermek yerine, kampanya hedeflerinize ve hacmine dayalı bir teklif verme taktiği seçin.
Birkaç hafta boyunca farklı teklif stratejilerini (A / B testleri ile) test edin ve performansın nasıl değiştiğini görün.
Dönüşümler, dönüşüm oranı, dönüşüm başına maliyet, dönüşüm değeri ve daha fazlası gibi temel performans göstergelerinizi ölçün.
Daha iyi sonuçlara sahip olana sadık kalın!
Optimize edilmemiş bir kampanyada daha iyi sonuçlar elde etmeyi umarak stratejiden stratejiye atlamayın.
Doğru anahtar kelimelere, reklam gruplarına veya reklamlara sahip değilseniz, hiçbir teklif stratejisi size yardımcı olmaz. Kampanyalarınızın başarılı olduğundan emin olmak için 7 adımlı hızlı Google Ads denetimimizi gerçekleştirin.
Daha Fazla Satış Artırmak İçin 3 Kolay Google Ads Teklif Verme İpucu
Teklif verme hızlı bir şekilde karmaşık olabileceğinden, daha iyi, daha ucuz yöntemler aşağıda belirtilmiştir.
Ve hemen şimdi başlayabilirsiniz (peki… bunu okuduktan sonra, elbette!)
Google Ads Teklif Verme, 1. İpucu: Hayatınızı Kolaylaştırmak için Teklif Otomasyon Kuralları Belirleyin
Teklifleri belirleyip unutmak istemez misiniz? Hepimiz yapıyoruz.
Teklifleri izlemek, dönüşümleri ucuza en üst düzeye çıkarmak için çok önemli bir adımdır, ancak tüm gün Google Ads'de olmak gerçekçi değildir.
Neyse ki, Google Ads bazı güçlü otomasyon araçları içeriyor. Google Ads'deki kuralları kullanarak, kendiniz dokunmadan bildirimler oluşturabilir, kampanyaları duraklatabilir ve teklifleri ayarlayabilirsiniz.
Google Ads menü kuralları
Örneğin, TBM'ler çok yükseğe çıktığında bilgilendirilmek ister misiniz? Bunu yapabilirsin.
EBM'ler düşük olduğunda ve teklifleri fırlatmak istediğinizde nasıl olur? Sen de yapabilirsin.
Teklifinizi daha da otomatikleştirmek için kuralları kullanın.
İyi bir temel kural, inanılmaz bir değerde dönüşümler alıyorsanız günlük bütçeyi otomatik olarak artırabilirsiniz.
Gerçek maliyet noktası, kampanyalarınıza ve dönüşüm değerinize bağlı olacaktır, ancak kuralı bu şekilde oluşturursunuz.
Kurallar sekmesinde mavi artı simgesini tıklayın.
Google Ads Teklif Verme, 2. İpucu: Aynı Anda Birden Çok Kampanyayı Optimize Etmek için Portföy Teklifi Stratejisinden Yararlanın
Bir portföy teklifi stratejisi, birden çok reklam grubunu, kampanyayı ve anahtar kelimeyi bir arada gruplandırır.
Bu, yalnızca otomatik bir teklif verme stratejisi kullanıyorsanız ve sonuçlarınızı birden çok kampanyada optimize etmek istiyorsanız yararlı bir araçtır.
ROAS'a odaklanan bir portföy teklifi stratejisiyle, algoritma, gerçekten sonuç veren anahtar kelimeleri ve tıklamaları kazanmak için otomatik olarak kampanyalar arasındaki harcamayı en üst düzeye çıkarmaya çalışır.
Portföy teklifi, akıllı teklif verme için dönüşümler veya trafik söz konusu olduğunda tek başına tek bir kampanyanın sınırlı verisi varsa da yararlı olabilir.
Google Ads Teklif Verme, 3. İpucu: Teklifleri Demografik Başarıya Göre Ayarlayın
Yürüttüğünüz her kampanya birden çok demografiyi ve aramayı hedefleyecektir. Ama görünüşe göre içeriğiniz herkese hitap etmeyecek.
Bazı demografik bilgiler ve yaş gruplarının sizden satın alma olasılığı çok daha yüksektir, özellikle de Google Ads ile e-ticaret ürünleri satıyorsanız.
Neyse ki Google, teklifleri demografiye göre özelleştirmenize olanak tanır.
Teklif stratejileri sizin için anlaşılması zor veya karar vermek konusunda kararsızsanız google reklam uzmanlarımıza danışın
Teklif stratejilerinde bazı uyarılar ne anlama geliyor?
teklif stratejisi öğreniyor
Teklif stratejisi öğreniyor
Kampanya ilk kurulduğu zaman yada bütce ayarları ile oynandığı zaman kampanya öğrenme moduna geçer.Bu korkulacak bir durum değildir.
Uygun (Sınırlı) Teklif ayarı sınırlı
Teklif ayarı sınırlı
Bütceyle Sınırlı
Comments