top of page
  • Mehmet Güleç

Google Hotel Ads Nedir?

Güncelleme tarihi: 4 Kas 2023

Google otel reklamları; (Google Hotel ads) google haritalar bölümünde yer alan reklamlara denilir. Google otel reklamları ile google ads arama ağı reklamları farklı reklam çeşitleridir.Bu iki reklam aynı platformdan yayınlansa da uygulama olarak farklı reklamlardır.Google otel reklamları uygulama ve teknik detayları nedeni uzmanlık gerektiren reklamlardır.

Bu makalemizde google otel reklamlarını tanıyacağız.Google otel reklamlarının otel doluluğuna nasıl katkı sağlayacağını ve üstün avantajlarını keşfedeceğiz






Google Otel Reklamları ( Google Hotel Ads ) Nerede Çıkar?

Kullanıcıların google da yapmış olduğu otel araması sonucu "örnek (Uludağ otelleri)" reklamlar google haritalar bölümünde çıkar.Kırmızı ok ile işaretenmiş bölge





Google otel reklam ( Google Hotel Ads ) verebilmek için iki yöntemden hangisi tercih edilmelidir?

  • Kendi web siteniz üzerinden reklam kampanyası kurgulanması.

Kendi web sitenizden reklam kurgusu için web sitenizin halihazırda kendi rezervasyon motoruna sahip oması gerekmektedir.Yani kullanıcılar siteniz üzerinden direkt rezervasyon yapabilmesi gerekmektedir.Asgari şartları öğrenmek ve detaylı bir teknik inceleme için bizi arayabilirsiniz.

  • Google partner acentalar vasıtası ile reklam kurgulanması.

Partner acentalardan temin edilecek rezervasyon motoru web sitesine entegre edilir.Rezervasyon motoru haritalar bölümünden gelecek olan misafirlerin rezervasyonunu otomatik olarak gerçekleştirir.Otel yönetimi fiyat,boş oda,otel resimleri ve diğer bilgileri buradan sürekli olarak güncelleyebilir.Üçüncü taraf acentalar giydirilmiş komisyon ile çalışmaktadır.Toplam oda hasılatı üzerinden % 3 komisyon ile çalışmaktadırlar.


Otel Rezervasyon Motoru
Otel Rezervasyon Motoru

Google Otel Reklam Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

  1. Üçüncü taraf rezervasyon motoru kullanılması halinde rezervasyon gelirinin % 12 ini reklam gideri olarak google'a ödersiniz.

  2. Kendi web sitenizin üzerinden reklam vermek isterseniz fiyatlandırma çok yönlüdür.Yol tarifi,telefon arama,reklama tıklama,konaklama yüzdesi,garantili rezervasyon gibi birçok seçenek mevcuttur.Bu seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz.Yapacağınız tercih maliyetinizi belirleyecektir.Google fiyat fayda dengesini gözetmektedir.



Google Otel Reklam vermenin Avantajları Nelerdir?

  • Potansiyel hedef kitlenizin otel ihtiyacı olduğunda google aramalarında ilk sıralarda olursunuz.

  • Google otel reklamları rakiplerinizden sıyrılarak fark edilmenizi sağlar.

  • Google otel reklam vermek otelinizin marka gücünü artırır.

  • Otelinizin doluluğuna net olarak katkı sağlar.

  • Artan talep ile birlikte oda fiyatlarınızı yükseltebilirsiniz.

  • Geniş Pazar kitlelerine ulaşabilirsiniz.

  • Fiyat fayda dengesi olarak en etkili reklamlardır.

  • Geleneksel medyaya göre küçük bütçeler ile yola çıkabilirsiniz.

  • Seyehat acentalarına,online rezervasyon sitelerine bağımlı olmaktan kurtulursunuz.


Reklam her zaman kazandırır ama google reklam vermek daha çok kazandırır. Google otel reklamları konusunda uzmanlığımız ile yola çıkmak sizlere daha dolu bir otel ve daha yüksek oda fiyatları olarak geri dönecektir.


Google otel reklamları ile google ads arama ağı reklamları mutlaka beraber kullanılmalıdır.Her iki reklam çeşidi beraber kullanıldığı zaman otelin doluluğuna ciddi oranda katkı sağlarlar.

Milenyum Reklam Google Otel Reklamları konusunda bilgi ve deneyim sahibidir.

Google reklam verme konusunda deneyimimizden faydalanmak için bizleri ücretsiz arayabilirsiniz.

Otelinizin google arama ağlarında da reklamı olması son derece önemlidir.Google reklam uzmanı bilgi ve deneyiminde yönetilen google otel reklamları otele kazanç olarak geri döner.Sizde google reklamlarından kazanç sağlamak otelinizin doluluğunu artırmak istiyorsanız mutaka google otel reklamlarını deneyin.

140 görüntüleme0 yorum
bottom of page