top of page
  • TURAN KATI

Hizmet sektöründe google ads arama ağı reklamlarının etkisi veya püf noktaları

Güncelleme tarihi: 18 Mar 2022

Hizmet sektöründe google ads arama ağı reklam vermek olmazsa olmazlardandır.Hizmet sektörüne örnek vermek gerekirse “tesisatçı,beyaz eşya tamiri,boyacı,ev temizliği,bakım onarım” bunlardan bazılarıdır.Hizmet sektöründe yer almak isteyen işletme sahipleri sırası ile google ads arama ağı reklamları,google benim işletmem optimizasyonu ve seo için çalışmalar yapmalıdır.


Hizmet sektöründe google arama ağı reklam vermeyi isteyenlerin ilk bilmesi gereken son derece rekabetçi bir sektöre giriş yapmak üzere olduklarıdır. Kazanç ne kadar çok ise riskte o derece yüksek oluyor.



Hizmet sektöründe reklam verirken nelere dikkat etmeliyiz?


1. Anahtar kelime seçimi


Arama ağında kullanacağımız anahtar kelimeler reklam kampanyamızın temelini oluşturacağın-dan kelime seçimine son derece dikkat etmeliyiz. Hedef kitlemizin düşündüğü gibi düşünerek ve çeşitli anahtar kelime araçları kullanarak potansiyel anahtar kelimeleri seçmeliyiz.

  • Uzun kuyruklu kelime öbekleri tercih edilmelidir.Örnek “ev temizliği firması”

  • Lokasyon içeren kelime öbekleri kullanlmalıdır.Örnek “keçiören ev temizliği”

  • Arama hacmine ve reklam kampanya dönüşüm metrikleri analiz edilir. Analiz neticesinde geniş eşleşmeden sıralıya, sıralıdan tam eşleşmeye doğru anahtar kelime yapıları evrilmelidir. Arama hacmi geniş eşleşmeden tam eşleşmeye doğru düşerken alaka seviyesi yükselir ama trafikte düşer.

2. Kampanya Ayarları


Birçok reklam veren reklam performansını kötü etkileyen bu bölümden habersizdir. Kampanya ayarlarının eksik veya hatalı düzenlenmesi kampanyanın çöp olmasına sebep olur.

Peki kampanya ayarlarını nasıl yapmalıyız?

  • Hedefler olarak dönüşümleriniz kurulmuş ise ( telefon arama,whatsapp ) hedeflerinizi ekleyiniz.

  • Pazarlama hedefinizi potansiyel müşteriler veya web sitesi trafiği olarak belirleyebilirsiniz.

  • Ağlar sekmesinde yer alan arama ağı ve görüntülü reklam ağı sekmelerini geçersiz kılın.

  • Hedeflediğiniz bölgeyi belirleyin.İstenmeyen yerlerden gelecek olan aramalar için il veya ilçeleri hariç tutun.

  • Dil seçeneği olarak Türkçe ve İngilizce tercih edebilirisiniz.

  • Bütçe kısmında aylık olarak belirlediğiniz bütçeyi giriniz. Çok yüksek rakamlar veya düşük rakamlar belirlemeyiniz.

  • Teklif verme stratejisi olarak ilk olarak Tıklama Sayısını Üst Düzeye Çıkarma ve Manuel Tbm kullanmanız önerilir. Otomatik teklif stratejileri daha sonra çalıştırılabilir.Google ilerleyen zamanlarda sizlere en iyi otomatik teklif seçeneğini önerecektir.


3. Reklam Revizyon


Reklamınızı kusursuz kurmuş oluğunuzu düşünebilirsiniz. Ama hayır reklamlar statik bir mecrada değil dinamik bir mecrada yer aldığından sürekli takip ve revizyon gerektirir. Kusursuz bir reklamdan maxium performans almak istiyorsanız reklamlarınız revize etmelisiniz. Reklam-larınızı günlük veya hiç olmazsa haftalık kontrol etmelisiniz ve gerekli düzenlemeleri yapmalı-sınız.

  • Hedef kitle analizi yaparak kitlelerinizde gözlem modundan hedefleme moduna geçebilirsiniz.

  • Demografik yapıları analiz ederek performans verimliliği düşük demografileri kampanyanızdan hariç tutabilirsiniz veya teklif düşürebilirsiniz.


4. Sahte Tıklama Engelleme


Her şeyi yaptığınızı varsayarak reklamlarınızdan hala sonuç alamıyorsanız büyük bir ihtimal ile sahte tıklama mağdurusunuz. Nasıl ki gerçek dünya da kötü niyetli rakipleriniz var ise dijital platformalar da rakipleriniz maalesef boş durmayabilirler.

Sahte tıklama hizmet sektöründe maalesef çok fazla görülmektedir. Sahte tıklamalar pek çok şekilde olabilmektedir. Google tarafından saldırıların bir kısmı engellenebilmektedir.Ama bir kısmı ise engellenememektedir.

Sahte tıklamalar reklamlarımıza vermiş olduğu başlıca zararlar;

  • Bütçemizin erkenden tükenmesi ve reklamımızın yayın dış kalması

  • Hemen çıkma oranı yüksek olması nedeni ile anahtar kelime kalite puanının düşmesi

  • Psiklolijik olarak ads reklamlarından soğumak ve gerçek işimize odaklanamak

  • Sahte tıklamalar büyük bir sorun olsa da çözüm olarak bizler sizlere bu konuda uzman deneyiminde hizmet veriyoruz. Sahte tıklamaları büyük bir oranda elemine ediyoruz ve reklamınız ile ilgilendiğimizden siz kendi işinize yoğunlaşabilirsiniz.


Hizmet sektöründe Google ads reklamları rekabetin olduğu bir sektördür.Yoğun rekabette daha uygun maliyete daha etkili reklamlar için ve sonuç için Google reklam uzmanı ile çalışmanız tavsiye edilir.


30 görüntüleme0 yorum
bottom of page