top of page
  • TURAN KATI

Merchant Center Nedir ve Nasıl Kullanılır ?

Güncelleme tarihi: 21 Şub 2022

Merchant Center Nedir?

Merchant center web sitenizde yer alan fiziksel ürünlerin (ücretli ve ücretsiz) google alışveriş sekmesinde yer almasını sağlayan ücretsiz google platformudur.Merchant center kullanarak web sitemizde bulunan ürünleri alışveriş sekmesinde ücretsiz olarak bulundurabiliriz.Ayrıca alışveriş reklamlarında veya remarketing reklamlarında merchant center'a yüklenmiş olan ürünler gösterilir.



Merchant Center Nasıl Kullanılır?

Merchant center kullanmak hesabınızın kurulumunda araçlar ve ayarlar sekmesini özenli ve doğru bilgiler ile doldurmanız son derece önemidir.Burada eksik ve hatalı bilgiler olması nedeni ile ilereyen süreçte hesaplarınız askıya alınabilir.Ayrıca bağlı olan google ads hesaplarınızda bununla birlikte askıya alınabilir.





Merchant Center Araçlar Sekmesinde Yer Alan Bilgiler

Merchant center hesabında yer alan bilgiler aynı zamanda web sitesinde de birebir örtüşmelidir.

  • Gönderim bilgileri ve iade politikaları bulunması gereklidir.

  • İletişim bilgileri Mechant Center Kurulumu veya Optimizasyonu


Merchant Center'a Ürün Yükleme

Web sitesinden aldığımız veri feed dosyası aracılığı ile Merchant center'a ürünler yüklenir.Yüklenen ürünlerin gerekli bilgilere sahip olması gerekir.Aksi taktirde ürünler onaylamaz.

Yüklenecek veri feed xml dosyada asgari bilgiler ;Başlık,Kimlik,Fiyat,Stok Durumu,Durum,Açıklama,Bağlantı,Ek Resim,bağlantısı,Google Ürün Kategorisi,Marka,Mpn,Resim Bağlantısı ve Ürün Türü dür.


Merchant center veri feed yüklendikten sonra sizin ayarlamanıza istinaden periyodik olarak ürünler web sitesinden çektiği bilgileri günceller.

Merchant Center verileri nerelerde Gösterilir?

  • Ücretsiz ürün listelemeleri

Ürünlerinizi Google'daki ücretsiz listelemelerde gösterin. Ücretsiz listelemelerle ürünlerinizi daha fazla yerde gösterip kullanıcıların daha kolay bulmasına yardımcı olabilirsiniz.


  • Alışveriş Reklamları

Resimler, fiyatlar ve ürün ayrıntılarıyla ürünlerinizi Google genelinde tanıtın. Ürün verilerinizi göndermek için Merchant Center'ı kullanırken Alışveriş kampanyaları oluşturmak için Google Ads'i kullanın.

  • Dinamik Yeniden Pazarlama

Görüntülü reklamlarda gösterilecek ürünler için ürün durumu raporlamasını etkinleştirin. Bunu hem Google Merchant Center hem de ürün listesinde kullanabilirsiniz.


  • Ücretsiz yerel ürün listelemeleri

İşletmenizin fiziksel mağazaları varsa yerel envanterinizi ücretsiz ürün listelemelerinde göstererek kullanıcılara mağazanızdaki ürünler hakkında fikir verebilirsiniz. Üstelik bunun için reklam kampanyası gerekmez.

  • Yerel envanter reklamları

İşletmenizin fiziksel mağazaları bulunuyorsa ürün envanterinizi ve yerel mağazalarınızı Alışveriş reklamlarınızda gösterebilirsiniz. Alışveriş yapan kullanıcılar reklamınızı tıkladığında mağazanızın konumu, mağazanın açık olduğu saatler ve yerel ürün envanterinizin bulunduğu bir sayfaya gider.


Merhant Center Askıya Alınma Nedenleri

Merchant center hesabınızın askya alınma nedeni pek çok nedenden kaynaklanabilir.Google alışverş politikaları ihlali,ürün veri bilgileri yanlışlığı,web site kaynaklı sorunlar başlıca nedenlerdir.Merchant center hesabınızın neden askıya alınığını ve hesabınızın nasıl kurtarabileceğinizi yazımızda okuyabilirsiniz.




39 görüntüleme0 yorum
bottom of page