top of page
  • TURAN KATI

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN GOOGLE ADS HESABI AÇMA


Google Ads Reklamcılık dünyasına girmek ürkütücü olabilir. Milenyum Reklam olarak bunun farkındayız.Yeni başlayanlara kolaylık olması için bir "yeni başlayanlara google ads hesabı açma" yı makalemize konu ettik. Google platformu, genellikle tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığına yeni başladığınızda test etmenizi önerdiğimiz ilk motordur.


Kılavuz, yalnızca kurulumda size yol göstermekle kalmayıp, aynı zamanda başarılı kampanyalar yürütmek için gerekli varlıklara sahip olmanızı sağlamak için hazırlamıştır. Kimlik bilgileriniz belirlendikten sonra içerik, hesap kurulumunu, kampanya yapılarını ve ayarlarını, ödeme seçeneklerini ve izlemeyi kapsar. Temel kurulumun ötesinde, anahtar kelime araştırmasını ve yaratıcı ipuçlarını ve püf noktalarını gözden geçireceğiz.


Başarılı kampanyalar yürütmeye hazır mısınız?

Yukarıda belirtildiği gibi, Google Ads Reklam platformunda başarılı olmak için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç temel unsur vardır. Bu temel unsurları düşündüğünüzden emin olmak için aşağıdaki kontrol listesini inceleyin.


Kullanıcıları son dönüşümünüze kolayca yönlendirmek için tasarlanmış web sitesi ve açılış sayfası.

Açılış Sayfası (Landing Page ) ile ilgili detaylı makaleye göz at.

Test için bir bütçe ve zaman çizelgesi ayırın. 3 aylık 3.000 TL sı öneriyoruz.


Hesap Kurulumuyla İlgili Temel Bilgiler

Google Ads'de reklam vermek üzere kaydolmak için bir Google Hesabı oluşturmanız gerekecek. Ardından ads.google.com'a gidin ve oturum açın. Oturum açtıktan sonra, "Ana reklamcılık hedefiniz nedir?" Sorusu sorulacak. Bu makale uğruna ve bir Google Ads hesabı oluşturmak için, alttaki "Uzman Moduna Geç" i seçin.




Bu noktadan sonra bir kampanya oluşturmanız istenecektir. Kesinlikle bir kampanya oluşturabilirsiniz, ancak arayüze aşina olana kadar bu adımı atlamanızı öneririm.



Ardından, işletme bilgilerinizi onaylamanız istenecektir. Gelecekte bunu değiştiremeyeceğiniz için bu bilgilerin doğru olması önemlidir.




Bu noktadan itibaren yeni hesabınıza bakabilirsiniz.



İlk kampanyanızı oluşturmadan önce, kurulum sürecinde başarısız olmamak için bazı ön çalışmalar gerekecektir. Ele alınması önerilen ilk iki alan, anahtar kelime seçimi ve ardından hesap yapısıdır.


İlk Google Reklam Anahtar Kelime Listesi Oluşturma

Anahtar kelime araştırması, tıklama başına ödeme (ppc) kampanyasının temelidir.


Yeni başlayanlar için ipucu: Anahtar kelimeler, müşterilerinizin ürününüzü veya hizmetinizi ararken kullanacağı kelimeler veya kelime öbekleridir. Bir müşteri, teklif verdiğiniz bir anahtar kelimeyi yazdığında, onlara bir reklam gösterilecektir.

Anahtar kelime portföyünüzü oluşturmaya başladığınızda yardımcı olacak birkaç temel alan vardır:

Şirket web sitesi - Bir web sitesi tipik olarak işletmenizi tanımlayan temel kelimeler ve ifadelerle doludur. Web sitesi düzeninin gözden geçirilmesi, herhangi bir ana temanın belirlenmesine yardımcı olur ve kampanyalarınızın yapısını güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Anahtar kelime araştırma araçları - Web sitesinden çıkardığınız temel listeyi genişletmenize yardımcı olması için bu araçlardan yararlanmanızı öneririz. Çoğu araç, size hacim, rekabet hakkında fikir verir ve teklifin başlamasını önerir. Bu araçlar ayrıca anahtar kelime varyasyonlarını ve eş anlamlılarını belirlemenize yardımcı olacaktır. Araştırma yapmak için bir sürü araç var.Ücrtsiz olarak google anahtar kelime planlayıcıyı veya youtube kullanabilirsiniz.

Müşteriniz gibi düşünün - Bir adım geriye gidin ve kendinizi müşterinin yerine koyun. Ürününüzü veya hizmetinizi arayan biri bir arama motoruna ne yazabilir? Çoğu zaman, çözümünüz olan bir sorunu arayan insanlar bulacaksınız.

Marka terimlerini unutmayın - Yeterince açık görünür, ancak markalı anahtar kelimelerinizde hem ücretli hem de organik olarak görünmenin değeri vardır.



Anahtar kelime araştırması devam eden bir süreçtir, ancak güçlü bir ilk anahtar kelime listesiyle başlamak, sizi PPC başarısına giden yolda başlatacaktır.

Doğru anahtar kelime seçimi ile ilgili detaylı yazıya göz at.


Kampanya Yapısıyla İlgili Temel Bilgiler ve En İyi Uygulamalar

Kampanyalarınız için bir yapı geliştirirken organizasyon çok önemlidir. Doğru organizasyon Hesap yapısı ve organizasyon, kalite puanınızı etkileyecek ve hesabınızın performansını etkileyecektir.


Kampanyalar ve Reklam Grubu En İyi Uygulamaları

Teması daha net belirlenmiş reklam gruplarına ve anahtar kelimelere gidebilmeniz için kampanyalar daha üst düzey fikirlere göre bölümlere ayrılmalıdır. Kampanyalarınızı bölümlere ayırmak için aşağıdaki yolları göz önünde bulundurun: Kampanya > Reklam Grupları > Anahtar Kelimeler doğru segmente edilmelidir.


Sunduğunuz ürün ve hizmetlere göre

Coğrafi konuma göre

Performansa ve teklif vermeye dayalı

Marka adlarına ve genel adlara göre

Hizmetinizin veya ürününüzün mevsimselliğine göre

Anahtar kelime eşleme türlerine göre (bu şekilde bir reklam grubu düzeyinde de segmentlere ayırabilirsiniz.)

Bir reklam kampanyası üzerinde çalışırken izlenecek en iyi yöntem, reklam gruplarının kampanyalarla alakalı olmasını sağlamaktır. El çantaları hakkında bir kampanya yürütmek ve ayakkabılara ve dudak parlatıcısına odaklanan reklam gruplarını ilişkilendirmek, el çantalarının performansını üst düzeyden izlemeyi zorlaştıracaktır. Tüketicilerinize en iyi reklam metnini ve açılış sayfası deneyimini sunmayı da engelleyebilir.


Misal:


Kampanya: Renault Araba Satış


Reklam Grubu: Clio


Reklam Grubu: Megane


Reklam Grubu: Katjar


Bir arama yapan kişiye nihai olarak sunulan reklam ve açılış sayfası deneyimi, reklam gruplarınız içinde yapılandırılmıştır. Amaç, kampanyaların, reklam gruplarının, anahtar kelimelerin ve reklamların tümünün yapınız içinde birbiriyle alakalı olduğu bir yapı oluşturmaktır.


Reklam Oluşturma ve Açılış Sayfası Eşlemesi

Kampanya oluşturmaya geçmeden ve ayarlara odaklanmadan önce dikkat edilmesi gereken son bir nokta, reklam yazmak ve reklam grubu başına açılış sayfalarını eşlemektir. En iyi anahtar kelime portföyü ve kampanya yapısı, uygun reklam ve açılış sayfası deneyimi olmadan başarısız olabilir. Alakalı reklamlar ve açılış sayfaları, tıklama oranı, olası satış başına maliyet ve YG elde etmenize yardımcı olur, ancak, harika reklam metinleriyle oyunda daha da büyük şeyler vardır; Kalite Puanınız buna bağlıdır.


Google Ads sistemi, anahtar kelimelerinizin her birine anahtar kelime düzeyinde bir Kalite Puanı verir (tam eşleşmelerinize göre hesaplanır) ve tıklama oranı, hesaplamadaki en büyük oyunculardan biridir. Yüksek bir Kalite Puanı, sonuçta, sayfada daha yüksek bir konum elde etmenize ve toplam tıklama başına maliyeti düşürmenize yardımcı olur; bu, bütçenizin aynı miktarda tıklama için biraz daha uzayabileceği anlamına gelir.


Reklam yazmaya başlamadan önce, bir adım geri atın ve hitap etmek istediğiniz kitleyi düşünün. Bir şirketi çevreleyen, reklam metninizi yazmanıza yardımcı olacak birçok yön vardır.


Marka: Mesajı tutarlı tutmak için diğer pazarlama alanlarından ve açılış sayfalarından ödünç alın.

Ürünler / Hizmetler: Reklam metninizdeki dil, müşteriye hangi ürün veya hizmeti sağlayabileceğinizi ve herhangi bir marka avantajını yansıtmalıdır.

Hedef: Hedef kitlenizin açılış sayfasında yapmasını istediğiniz eylemi ana hatlarıyla belirtin. Örnek: Şimdi satın alın, bugün kaydolun, daha fazla bilgi edinin.

Genişletilmiş Metin Reklam

Bir kullanıcıyı reklamınızı tıklamayı teşvik etmek için potansiyel olarak görünür 300 karakteriniz (3 başlık, 2 açıklama ve URL yolu) vardır.


Karakter Sınırları


Başlık 1: 30

Başlık 2: 30

Başlık 3: 30

Açıklama 1: 90

Açıklama 2: 90

Yol 1: 15

Yol 2: 15


Genişletilmiş metin reklamların dışında, en yeni Google Ads metin reklam biçimine Duyarlı Arama Ağı Reklamları adı verilir.


Reklam Uzantıları

Reklamverenler, reklamın kendisinin ötesinde, reklam uzantılarından da yararlanabilir (yukarıdaki örnekte reklamın altında görünür). Kullanılabilen uzantıların tam listesi Google Ads Destek sitesinde bulunabilir. Favorilerimiz şunları içerir:


Site bağlantısı - Müşterileri doğrudan web sitenizin alanlarına bağlayın

Belirtme çizgisi - Faydaları vurgulamak için metin tabanlı bağlantılar

Yer - İnsanları gerçek mekanda faaliyet gösteren bir işletmeyi ziyaret etmeye teşvik eder

Çağrı - İnsanların doğrudan reklamınızdan aramasına olanak tanır

Fiyat - Ürün veya hizmetlerin fiyatını gösterir

Promosyon Uzantıları - Sitenizdeki promosyonları vurgulayın.

Açılış Sayfası Eşleme

Reklam yazmaya başladığınızda, müşteriyi dönüşüme giden doğrudan bir yola göndermeyi deneyin. Bir müşteri Clio araba aradıysa, amaç onları sitenizde sunduğunuz tüm Clio Arabaların bulunduğu bir sayfaya göndermek olacaktır. Bu günlerde müşterilerin sabrı sınırlıdır ve istedikleri sonuca tek bir tıklamayla ulaşana kadar arama yapmak için motora geri döneceklerdir.


Bu noktada, arayüze dalmak ve ilk kampanyanızı oluşturmaya başlamak için hazırlık çalışmaları tamamlanmıştır. Kampanyalar ve reklam grupları şeklinde düzenlenmiş bir anahtar kelime listesine sahip olmalısınız. Her reklam grubunun birkaç reklam varyasyonu hazırlanmalı ve açılış sayfalarına eşlenmelidir.

Kampanya Oluşturma ve Ayarlar

Bu noktada başa döndünüz. Elinizdeki kaynaklarınızla ads.google.com'da oturum açın ve sol taraftaki "Kampanya" ya gidin ve ardından "+ Yeni Kampanya" yı seçin. Tıkladıktan sonra hedefinizi seçmenizi isteyen bir sayfaya ulaşacaksınız. Hedefinizi seçmekten veya "Hedef rehberliği olmadan bir kampanya oluşturmaktan" çekinmeyin. Daha sonrası seçilirse, birkaç ayar içeren bir sonraki adıma geçersiniz.


Tür - Google ağı, çeşitli farklı kampanya seçeneklerinde yapılan bir çalıştırma arasından seçim yapmanıza olanak tanır.


Görüntülü Reklam Seçenekli Arama Ağı

Yalnızca Arama Ağı

Yalnızca Görüntülü Reklam Ağı

Alışveriş yapmak

Video

Evrensel Uygulama Kampanyası

Test aşamasındaki bir kişi için en yaygın ayar Yalnızca Arama Ağı olacaktır.


Ağ - Google, bu görünümde seçilebilecek üç ayar sunar.


Google Arama Ağı

Arama ortakları dahil Google Arama Ağı

Google Görüntülü Reklam Ağı

Test aşamasındaki bir kişi için en yaygın ayar Yalnızca Arama Ağı olacaktır. Bütçenize ve istediğiniz gösterimlere bağlı olarak, arama ortaklarını dahil etmek isteyebilirsiniz. Arama ortakları ayarı, kampanyanızı daha fazla hacme açacaktır, ancak doğrudan Google arama ağından gelen trafikten daha az nitelikli olabilir.


Cihazlar - Varsayılan, ağdaki tüm cihazlara gösterilecek şekilde ayarlanmıştır. Cihaza göre reklam sunmayı devre dışı bırakmak için teklif değiştiriciler kullanmanız gerekecektir.


Yerler / Diller - Bu ayar, reklamlarınızın gösterilmesini istediğiniz coğrafi bölgeyi seçmenize olanak tanır. Yerel bir işletme iseniz, şehir, bölge veya özel alan hedeflemesine göre seçim yapmak isteyebilirsiniz. Yer ayarının altında, hedef kitleniz için en uygun dili seçebilirsiniz.İnsanların bir çoğu tarayıcısını ingilizce kullandığını unutmayın.



Konum ayarları

Reklamınızı istediğiniz yerlerde görünmesini ve istemediğiniz yerlerde görünmemesini sağlarsınız.

Teklif Stratejisi - Bu önemli bir ayardır. Günlük bütçe payınız üzerinde düşünmek önemlidir. Çok yüksek ayarlanırsa, tüm aylık bir bütçeyi çok hızlı bir şekilde bitirebilirsiniz. Başlamak için, bunu her kampanya için gerçekçi bir şeye ayarlayın ve daha sonra öğrendikçe gerçek harcama düzeylerine göre değiştirin.



Teklif stratejileri

Bu ayarda ayrıca bir teklif stratejisi belirleme olanağına da sahipsiniz. Google Ads, otomatik teklif stratejilerinin destek sitelerinde performansa nasıl yardımcı olabileceğine dair harika açıklamalar sunar. Genel olarak, başlangıçta manuel teklifle çalıştırmanızı ve her kampanya için rahatça ödeyebileceğiniz bir tıklama başına maliyet belirlemenizi öneririz.


Yeni Google Ads Hesabınızı İyileştirme

Yeni kampanya oluştur özelliğini seçtiğinizde, Google, hesabınızı kurmanız için sizi dört adımda yönlendirir. Araştırmanızı yaptırdığınız ve tüm ayarlarınız hazır olduğu için, bu oldukça basit olacaktır.


Birinci Adım: Kampanya Oluşturma ve Ayarlar (tamamlandı)

İkinci Adım: Reklam Grubu ve Anahtar Kelime Oluşturma (tamamlandı)

Üçüncü Adım: İlk Reklamınızı oluşturun (tamamlandı)

Dördüncü Adım: Bitir ve Kaydet (tamamlandı)

Bu noktada, reklamlarınızın tetiklenmeye başlaması için son bir adım olarak fatura bilgilerinizi eklemeniz istenecektir.Sizden istenmezse, Google Ads arayüzünün sağ üst tarafındaki dişli çarkı ziyaret edin ve faturalandırma ve ödemeleri seçin. Google ile faturalandırılmak üzere önceden düzenlemeler yapmadıysanız, varsayılan ödeme yöntemi, maliyetler her otuz günde bir tahakkuk etmeye başladıktan sonra veya bir faturalandırma eşiğine ulaşıldığında kredi kartından otomatik ödemelerdir.

%5 Türkiye Reklam Vergisi ile ilgili makaleye göz at.

İnternet Reklam Vergisi İle ilgili makaleye göz at.


Kurulumdan Sonra Gelişmiş Ayarları Kontrol Edin

Hesap kurulumunuz tamamlandıktan ve temel kampanya ayarları uygulandıktan sonra, gelişmiş kampanya ayarlarını değiştirme seçeneklerine sahip olacaksınız. Kurulum aşamasında, reklam dağıtım seçeneğinizi ayarlamak isteyebilirsiniz. Başlangıçta,reklam rotasyonunu optimize etme :Reklamları süresiz olarak dönüşümlü yayınla yöntemini terçih edin.. Bu yöntem, reklam metni testleri üzerinde daha fazla kontrol sağlar ve makine öğreniminin devreye girmesine izin vermeden önce kampanyanızın verileri toplamasına olanak tanır.



Dönüşümleri Kurun

Google Ads aracılığıyla dönüşüm izleme ücretsizdir ve akıllı teklif verme ve dönüşümlere yönelik optimizasyon gibi şu anda kullanılabilen birçok "akıllı" özelliği kullanmanıza olanak tanır. Aşağıdakiler dahil çeşitli farklı ölçümleri izlemenize olanak tanır:


Web sitesi eylemleri

Telefon çağrıları

Form Doldurma

Whatsapp Kullanma

Uygulama yüklemeleri ve uygulama içi işlemler

Dönüşümler ile ilgili detaylı makaleye göz at.

Yeni Başlayanlar için Google Ads Hesabı Açma ve Kampanya Hazırlama

Yukarıdaki adımlar, bir Google Ads hesabını kullanıma sunmanın temelleridir. Kurulumun ötesinde, istatistikleri incelemek ve hesabınızı optimize etmek için zaman ayırın. Tıklama başına ödeme reklamcılığının en büyük yanılgılarından biri, onu kurup unutabileceğinizdir.Reklamlar internette aktif varlıklardır.Rakipler,güncellemeler,trendler ve yeni hedefler için reklamların sürekli takibi ve revizyonu gereklidir.

51 görüntüleme0 yorum
bottom of page