top of page
  • TURAN KATI

Kişiye Özel Neon Tabela İmalatı

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2022

Kişiye özel neon tabela ister iş yerinizde isterseniz evinizde kullanabilirsiniz. Hayalinizdeki neon tabela veya neon ışıklı yazı eskisi kadar pahalı değil. Gelişen teknoloji ile birlikte neon tabela imalatı ve güçlü tasarımlar daha uygun fiyata üretilebilmektedir.

Neon ışıkların güçlü pastel renkleri, kullanım amacı ve kullanım yerleri her geçen gün daha genişliyor.Neontabela geçmişte sadece dış mekanlarda kullanılırken günümüzde evlerin oturma odalarında ofislerin girişinde yada cafeteryaların iç mekan dekorunda yerini alıyor. Güçlü renkler ile iç ortamda son derece farklı ambiyans yaratma etkisine sahip.

Neon tabela yapımı başlangıcından sonuna kadar özelleştirilebilir bir tabela imalat metodudur. Kullanacağımız yazı fontları, şekiller ,renkler ile usta marifetleri ile üretilen neon tabelalar benzersizdirler. Neon tabela yapımına kullanılan malzemeler herkes tarafından alınıp satılabilir ama neon tabela ustası olmak ve işinin iyisi olmak göreceli bir durum. Neon tabela ustası iki yıl bir neon tabela imalathanesinde deneyim sahibi olması gerekir.


Kullanım alanı göre neon tabela çeşitlerinden bir kaç örnek




Sizde kendi neon tabelanızı iş yerinize yada evinizin en güzel yerinde göz alıcı renklerini yansıtmak istiyorsanız bizden neon tabela fiyatı almanız yeterlidir. Neon tabela fiyatları boyut ve işçiliğine göre değişiklik gösterir.

Neon Tabela Nasıl Yapılır?

Neon tabela yapımı için önce tasarım üzerinde çalışılır. Kullanılacak olan malzemenin bükülme açıları ve boyutları bilgisayar ortamında çalışılır. Neon tabela tasarımı bittikten sonra artık malzeme seçimi yapılır.

Neon tabela malzemeleri ;

  • İnce florasan cam (tabelanın boyutuna göre değişir)

  • Taban plakası için pleksi levha

  • Trafo

  • Civa

  • Neon Gazı

Neon tabela tasarımı ve malzeme seçiminden sonra artık iş ustalığa kalmaktadır.

  1. Florasan tüpler ısıtılarak şekillendirilir.

  2. Küçük ayaklar ile şekillendirilen florosan cam pleksi levhaya yerleştirilir.

  3. Florosan elvhaların ucları kapatılır.

  4. Florosan camdan alınacak kablo pleksi levhanın arkasına bağlanır.

  5. Arka tarafa bağlanan kablolar trafoya bağlanır.

  6. En son olarak florosan lambaya neon gazı ve civa doldurulur.

Neon Tabela Kaç Yıl Dayanır?

Neon tabelanın kullanım ömrü imalat yapılışı ile bağlantılıdır. Ortalama 5-20 yıl arasında neon tabela kullanılabilir.

En sık karşılaşılan arıza durumu trafo arızası, gaz bitişi, florasan camın kırılması gibi durumlardır. Her durumda neon tabela tamiri yapılabilmektedir. Neon tabela yapıldıktan sonra yine güvenle kullanılabilir.


13 görüntüleme0 yorum
bottom of page