top of page
  • TURAN KATI

Landing Page Nedir?

Landing page (Açılış Sayfası) bir pazarlama veya reklam kampanyası için oluşturulmuş bağımsız bir web sayfasına denilir. Landing Page ziyaretçinin bir e-postadaki bir bağlantıya veya Google, Bing, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter veya web'deki benzer yerlerden gelen reklamları tıkladıktan sonra "geldiği" yerdir.

Genellikle birçok hedefi olan ve keşfi teşvik eden web sayfalarının aksine, açılış sayfaları, harekete geçirme ifadesi (veya kısaca CTA) olarak bilinen tek bir odak veya hedefle tasarlanmıştır.

Açılış sayfalarını pazarlama kampanyalarınızın dönüşüm oranlarını artırmak ve bir potansiyel müşteri veya satış elde etme maliyetinizi düşürmek için en iyi seçenek haline getiren bu odak noktasıdır.

Açılış sayfalarının pazarlama dönüşüm huninize nerede sığabileceği aşağıda belirtilmiştir:

Gördüğünüz gibi, açılış sayfası, dönüşüm hunisinin üst kısmındaki potansiyel müşterilerin bir reklamdaki, e-postadaki veya web'de herhangi bir yerdeki bir bağlantıyı tıkladıktan sonra var olur. Dönüşümün (satın alma, kayıt veya kayıt gibi) gerçekleşeceği yerdir.



Herhangi bir sayfa yada ana sayfa açılış sayfası olamaz mı?

Teknik olarak olabilir. Ancak tüm hedef sayfalar eşit yapılmamıştır. Landing Page "açılış sayfası" terimini, yalnızca tek bir harekete geçirici mesaj içeren ve web sitesinde gezinme olmadan kampanyaya özgü bir sayfayı tanımlamak için kullanıyoruz.

Ana Sayfa ile Açılış Sayfası Arasındaki Temel Fark Nelerdir?

Aşağıda bir ana sayfamız ve yan yana düzenlenmiş bir açılış sayfamız var. Ana sayfanın nasıl tonlarca bağlantıya sahip olduğunu ve açılış sayfasında yalnızca bir tane olduğunu gördünüz mü? Genel kabul gören bir örnek:


Ana sayfada düzinelerce potansiyel dikkat dağıtıcı unsur varken - temelde bağlantılar yerine onlara "sızıntı" diyebilirsiniz.Açılış sayfası süper odaklıdır. Açılış sayfanızda daha az bağlantı olması, ziyaretçileri harekete geçirme ifadesinden uzaklaştıracak daha az cezbedici tıklanabilir olduğundan dönüşümleri artırır. Bu nedenle google ads uzmanları açılış sayfalarının özel olarak yapılmasını isterler.Google ads trafiklerinin hedefi olarak her zaman özel bir açılış sayfası kullanır.

Ana sayfaya giden bir ziyaretçi herhangi bir yere gidebilir - bir iş başvurusu yapabilir, bazı basın bültenlerini okuyabilir, hizmet şartlarını inceleyebilir, topluluk panolarında yayınlayabilir, vb.

Ancak mutlaka bir satın alma işlemi yapmayacaklar. İşte asıl nokta bu.


Açılış sayfaları tamamen farklı bir amaca hizmet eder. Tek bir teklifi tanıtan süper akıcı reklamlarla eşleştirildiğinde, bu konudaki her şey bu ziyaretçileri müşterilere dönüştürmek için çok çalışır. Markanın halihazırda aldığı trafiği dönüştürmek için daha iyi bir iş çıkarır. Açılış sayfalarının gücü budur!


Açılış Sayfası Türleri

İşletmenin özelliklerine bağlı olarak pek çok varyasyon göreceksiniz, ancak gerçekten iki örnek açılış sayfası var (hedeflerine göre tanımlanmış):

Olası Satış Yaratma Açılış Sayfaları: "Olası satış yaratma" veya "olası satış yakalama" sayfaları olarak da adlandırılırlar, bunlar harekete geçirici mesaj olarak bir form kullanır. Bu form neredeyse her zaman ziyaretçilerin isimleri ve e-posta adresleri gibi öncü verileri toplar.

B2B pazarlamacıları ve yüksek fiyatlı ürünler satan şirketler, potansiyel müşterilerin bir listesini oluşturmak için bu tür açılış sayfasını kullanır. Bazen iletişim bilgileri karşılığında bir e-kitap veya web semineri gibi ücretsiz bir şeyler sunarlar. E-ticaret markaları bu sayfaları liste oluşturmak veya ücretsiz kargo veya özel fırsatlar sunmak için de kullanabilir.

Tıklama Açılış Sayfaları: E-ticaret ve hizmet reklamcılar tarafından sıklıkla kullanılan tıklama sayfaları doğrudan satış veya abonelik için kullanılır. Genellikle, ziyaretçiyi ödeme akışına (uygulama mağazası gibi) gönderen veya bir işlemi tamamlayan eylem çağrısı olarak basit bir düğmesi vardır.


Açılış Sayfalarına Trafik ÇekmeAçılış sayfanızın çalışması için bu huniyi ziyaretçilerle doldurmanız gerekecek. Neyse ki, birçok seçeneğiniz var. Açılış sayfalarına yönelik daha yaygın trafik kaynaklarından bazılarını inceleyelim.

Ücretli Arama Trafiği

Çoğu arama motoru ücretli reklam içerir. Bir kişi bir şeye baktığında (örneğin, "kırmızı spor ayakkabı"), bu reklamlar arama sonuçlarında açıkça işaretlenmiş, ancak çok net bir şekilde işaretlenmemiş olarak görünür.

Tıklayan biri, büyüleyici yazınızı gördü. Ve muhtemelen arama terimlerine, demografik verilerine veya tarama geçmişlerinin gösterdiği ilgi alanlarına göre onları hedeflediniz.

En önemlisi, bir reklam oluşturduğunuzda, bağlantının ziyaretçinizi nereye götüreceğini seçersiniz. Evet, bunları ana sayfanıza göndermeyi seçebilirsiniz. Ancak, aşağıda inceleyeceğimiz gibi, reklam metninizle eşleşen ve net bir harekete geçirici mesaj sunan bağımsız bir açılış sayfası oluşturmak çok daha iyidir.


Ücretli Sosyal Trafik

Facebook, Instagram, Twitter veya LinkedIn gibi sosyal medya sitelerinde reklam yayınlamak, pazarda olup olmadıklarına bakılmaksızın, özellikle markanızla ilgilenecek kişileri ve toplulukları hedeflemenin mükemmel bir yoludur.

"Ayın peyniri kulübü" için arama yapan kişiler yerine, Facebook profillerindeki ilgi alanlarına "peynir beğenisi" ekleyen kişilere reklam verebilirsiniz. İşin güzelliği, müşterilerinizle ürününüzü aramaya başlamadan veya istemeden önce bağlantı kurabilmenizdir!

Gelişmiş hedefleme özellikleri sunmanın yanı sıra, her sosyal kanalın kendine özgü özellikleri vardır. Örneğin Instagram, güçlü bir görsel çekiciliğe sahip ürünler ve yaşam tarzı markaları için iyi çalışıyor. Öte yandan, B2B reklamcıları, belirli sektörlerde çalışan profesyonellere ulaşmak için LinkedIn'i kullanmayı tercih ediyor.

E-posta Kampanyaları

E-posta, diğer platformlara kıyasla muazzam erişimi (ve düşük maliyetleri) nedeniyle genellikle en etkili pazarlama kanalı olarak lanse edilir. Radicati Group tarafından 2018 yılında yapılan bir araştırma, 2022'ye kadar 4,2 milyar e-posta kullanıcısı olacağını öngörüyor. Bu, gezegenin yarısından fazlası!

Güçlü bir e-posta ve açılış sayfası kombinasyonu, hem müşterilerle mevcut ilişkileri beslemek hem de yenilerini edinmek için kullanılabilir. Bir kişi listesi oluşturduktan sonra, özenle hazırlanmış e-postanız, teklifinizle okuyucuları ikna etmenize olanak sağlarken, açılış sayfası ayrıntıları doldurur ve ziyaretçileri harekete geçirici bir mesaja yönlendirir.

Organik Arama Trafiği

"Organik trafik" terimi, Google veya Bing arama sonuçlarının (SERP'ler) alt yarısı gibi, ücretsiz bir kaynaktan gelen tüm ziyaretçileri ifade eder. Web sitenizde veya açılış sayfalarınızda ilgi çekici, yasal olarak yararlı içerik oluşturarak, işletmenizin ilgili aramalarda daha sık görünmesini sağlayabilirsiniz. İçeriğiniz ne kadar yüksekse, o kadar iyidir.

Buna "ödenmemiş" demek biraz yanıltıcıdır. Sıralamaya zaman ve para harcanmadığı anlamına gelmez. (Keşke!) Dikkatli bir strateji, teknik bilgi birikimi ve mükemmel içerik oluşturma dengesi ile Google'dan mümkün olduğunca fazla organik trafik çekmeye kendini adamış eksiksiz bir profesyoneller alanı var. Özetle bu, arama motoru optimizasyonudur (SEO). (Açılış sayfaları için SEO hakkında daha fazlasını buradan okuyun.)

Açılış sayfalarının çalıştığı başka kanallar var mı?

Gördüğümüz her kullanım durumunu ele almak imkansız. Örneğin, bir podcast sırasında yerel reklamlar yayınlayabilir veya etkileşimli sınavlar oluşturabilir veya QR kodlu geleneksel basılı reklamlar çalıştırabilirsiniz. Dönüşüm huninizin üst kısmını nasıl doldurursanız doldurun, bir açılış sayfası bundan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.


Landing Page Örnekleri



56 görüntüleme0 yorum
bottom of page