top of page
  • TURAN KATI

Otel rezervasyon motorları hakkında bilinmesi gerekenler.

Güncelleme tarihi: 30 Nis 2021

Otel rezervasyon motorları otel web siteleri için gerekli bir eklentidir.Rezervasyon motoruna sahip olan web siteleri rezervasyonların artışına katkı sağlayacaktır. Otel web tasarım yaptırmaya veya revize etmeye karar verildiği zaman ilk ve en önemli özellik rezervasyon sistemidir.

Otel Rezervasyonu motorunun tüm oteller tarafından kullanılması son derece önemlidir.

Rezervasyon motorunun görevi web sitemize gelen ziyaretçilerin otele direkt rezervasyon yapabilmesini sağlamasıdır.

Web sitesi üzerinden rezervasyon yapmak isteyen kullanıcılar istedikleri tarihler arasında konaklama tercihlerini belirleyebilir ve ödemelerini yapabilirler.Google otel reklamları vermek isteyen otel işletmeleri rezervasyon motoruna sahip olması gerekir.Google otel reklamları ile ilgili ayrıntılı yazımıza göz at.


Rezervasyon motorlarını nasıl kullanılır?


Halihazırda kurulu olan web sitemizde kurulu olan rezervasyon motoru


Rezervasyon motoruna sahip olan otel web siteleri ilk kurulum bedeli nispeten daha pahalıdır.Uzman olmayan kişiler tarafından kurulan web sitelerinde rezervasyon motorları sağlıklı çalışmamaktadır.




Kanal yöneticisi (üçüncü taraf elenti) aracılığı ile rezervasyon motoru

Kanal yöneticisi rezervasyon motorları otel web siteleri için son derece faydalı uygulamalardır.Kendi web sitenizde herhangi bir rezervasyon motoru yok ise kanal yöneticisi tarafından web sitenize kolaylıkla rezervasyon sistemi entegre edebilirsiniz.

Baçlıca kanal yönetici siteler;Hotel Runner,Booglogic,Barboon,Reseliva dır.





Kanal yöneticileri çalışma şekilleri birbirinden farklı olmaktadır.Bir widget aracılığı ile web sitenize kolaylıkla entegre edebilirsiniz.Kanal yöneticileri ile konuşarak birbirinden farklı fırsatlara sahip olabilirsiniz.


Rezervasyon motoruna sahip olmanın en büyük avantajı

Otel web sitelerinin rezervasyon motoruna sahip olması iptal oranlarını büyük oranda düşürmektedir.Telefon,mail veya mesajlar aracılığı ile yapılan rezervasyonlarda eğer ön ödeme alınmamış ise iptal oranı % 50 oranlarına kadar yükselmektedir.Yüksek doluluk oranı ile çalışan oteller için geç saatlerde yapılan iptaller veya gelmeyen rezervasyonlar ciddi zararlara yol açmaktadır.Rezervasyon motorları bu aşamada otelinizin doluluğuna olumlu katkı yaptığı gibi olumsuz durumlardan da korumuş olur.

Aynı zamanda Turizm bakanlığı tarafından istenilen bir özelliktir.

Potansiyel misafirleriniz web sitenizi ziyaret ettiklerinde otel web sitesinin premium algısını hissedeceklerdir.



24 görüntüleme0 yorum
bottom of page