top of page
  • TURAN KATI

Kurumsal Web Tasarım Nasıl Olmalıdır?

Güncelleme tarihi: 28 Nis 2021

urumsal web tasarım firmaların internet dünyasındaki görünümüdür.Kurumsal web sitesi firmaların verdiği hizmetleri,sunduğu ürünleri,firma hakkında bilgileri,ve iletişim bilgilerini içerir.

Kurumsal web tasarım firmayı temsil eden renkler ve yazı fontlarına sahip olmalıdır.


Kurumsal web sitesi modern tasarıma sahip olmalıdır.


Web siteleri de tüm diğer tasarımlar gibi sürekli değişmekte ve gelişmektedir.

2021 itibari ile ülkemizde internet kullanımı günlük 7 saat 57 dakikadır.Ayrıca güncel ve modern olmayan web siteleri kullanıcılar tarafından hemen edilme oranı yüksektir.Bu hiç istemeyeceğiniz bir durumdur.Güncel olmayan kurumsal web tasarıma sahip iseniz bunu kullanıcılar hemen fark edecektir.

Estetiklik her alanda olduğu gibi web siteleri içinde olmazsa olmazdır.Estetik görünümlü web siteleri kullanıcılar üzerinde kalite algısı yaratır.

Kurumsal Web Sitesinde Kullanılacak Renkler

Sitenizde kullanacağınız renk tonları birçok şey anlatmaktadır.Kullanılacak ren tonları işletme renkleri ile uyumlu olması tamamlayıcı algı için gereklidir.

Şehir oteli site tasarımında nasıl ki kahve rengi tonlar kullanıyorsak ,ralli yarışları ile ilgi bir site de kırmızı renk kullanılmalıdır.Otel web tasarım çalışmalarına göz at.

Web site renk kullanımı iki ana ekol;

1. Zıt renk teorisi.

Renk kartelasında kullandığınız herhangi bir rengin tam karşısında bulunan aynı numaraya sahip renk zıt renktir.Örnek ( Kırımızı 1 numara yeşil 1 numara)

2. Yakın renk teorisi.

Renk kartelasında kullanmayı düşündüğünüz herhangi bir rengin yakın etrafındaki tüm renkler yakın renk kombinasyonu olabilir.Örnek ( kırmızı 1-mor1-turuncu 1-kırmızı 2)


Güncellenebilir Alt Yapı

Bugün gözünüze hoş gelen veya yeterli içeriğe sahip olduğunu düşündüğümüz web sitesi 5 yıl sonra ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek mi?

Bu soruya cevap verebilmek için kullandığınız web site alt yapısının ne olduğuna bakmak gerekir.

Günümüzde her 3 web site tasarımından bir tanesi Wordpress alt yapısını kullanmaktadır.Bende web site tasarımı yaptığım firmalara wordpress alt yapısın öneriyorum.Wordpress sürekli güncellenen,sayısız temaya sahip ve binlerce geliştiricinin yer aldığı bir platformdur.Bu özelliği nedeni ile kurumsal web tasarımı yapmayı düşünenler için wordpress en iyi çözümlerden biridir.


Özgün İçeriğe Sahip Web Tasarım

Günümüzde birçok kurumsal web site tasarımı özgün olmayan içerikler ile donatılmıştır.Özgün olmayan içerikler firmaların kurumsal çizgisine zarar vermektedir.

Web site içeriğinde yer alan fotoğraflar ve metinler orjinal ve gerçeği yansıtmalıdır.

Ayrıca özgün olmayan içeriğe sahip siteler google arama motorları tarafından kolaylıkla fark edilirler.Bu şekilde kopya içeriğe sahip ( fotoğraf ve metin) web siteleri google tarafından değersizdir.Bu nedenle web siteniz hedeflediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralara çıkamayacaktır.

Google ve diğer arama motorları milyonlarca sayfayı gezerek birbirine benzeyen içeriklere sahip sitelerin hangisinin orjinal içeriğe sahip olduğunu tespit eder.

Orjinal içeriğe sahip olan web tasarımlar her zaman üst sıralarda yer alacaktır. Google orjinalliğe son derece önem vermektedir.


Site İçi Seo uyumlu kurumsal web sitesi

Web sitesi kurmayı hedefleyenlerin ilk başta hiç düşünmediği ama en dikkat etmesi gerektiği nokta site içi seo dur.

Site içi Seo ( arama motoru optimizasyonudur) google,yandex,bing gibi arama motorlarında web sitenizin üst sıralarda yer almasını sağlar.


Arama motoru uyumlu web tasarım için teknik bilgi ve beceri gerekmektedir. Rastgele oluşturulan metinler sizi bir yere kadar taşıyabilir.

Hedeflediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almak istiyorsanız web site içeriğinde yer alan metinlerin belirli özellikleri içermesi gerekmektedir.

Site içi bağlantılar,site dışı bağlantılar,anahtar kelime yoğunluğu,başlıkları kullanma( h1,h2,h3,h4) sözcük sayısı gibi bir çok etken bulunmaktadır.

Arama motoru uyumlu metin yazmak için internet ortamında sayısız içerikler paylaşılmaktadır.Sizde seo uyumlu metinler yazabilirsiniz ama buna zaman ayırmanız gerektiği kuşkusuz.

Zamanınız kıymetliyse seo uyumlu metin yazan kişilerden profesyonel destek alabilirsiniz.

Başarı tesadüf değildir.Farklılığınız sizi yukarı taşır.Benzeyenler kitledir.Kitlelerden sıyrılmak için farklılığınızı artırmalısınız.


Sadeliği ön planda tutun.

En etkili tasarım sadeliği ön planda tutan kurumsal web tasarımlardır. Web site ziyaretçilerinizin aklının karışmasını istemezsiniz.Çok bilgi vererek insanları etkilemek bir yöntem değildir.Çok bilgi çoğu zaman akıl karışıklığının sebebidir.

Web site ziyaretçilerinizin neden sizi ziyaret ettiğini unutmayın.Kullanıcı dostu bir site

olduğunuzu kanıtlamak için konunun dışına çıkmamaya gayret edin.Hedeflemeler için landing pageler ( açılış sayfaları) en iyi örneklerdir.Landing page sayfalar bulundurulmanız dönüşümlerinizi artırır.

Web tasarımınızda yazı fontları,yazı puntoları kurumsallığınızı ön plana çıkartmalıdır.Çok farklı fon ve yazı puntosu kullanmak kullanıcının gözüne hoş görünmeyebilir.

Web sayfalarınızın dolu dolu olmasına çalışmayın.Sadeliği ön planda tutan site yapısında odak noktası oluşturmak son derece etkili olmaktadır.


Fotoğraflarla firmanızı etkili yansıtın.

Fotoğraflar binlerce sayfa kelimeye bedel olabilmektedirler.Bir fotoğraf karesi ile ne anlatmak istediğinizi kullanıcılara aktarabilirsiniz.


Günümüzde birçok site sahibi stock fotoğrafçılık ile web sitelerini oluşturmaktadırlar.Bu bazen olumlu sonuçlar vermektedir.Ama çoğu zaman kurumsal web tasarımlar için basit bir görüntü

oluşturmaktadır.Kullanıcılar aynı fotoğrafı birçok sitede görmesi kurumsal kimliğinizde kalitesizlik algısı yaratabilir.

Sunmuş olduğunuz hizmet veya ürünlerinizi özgün fotoğraflar ile sunun.Özgün fotoğraflar site ziyaretçileri üzerinde kaliteli algısını çağrıştıracaktır. Kullanıcıların işletmeniz ile etkileşime girmesi daha mümkün olur.

Hangi fotoğrafları kullanacağınız tek başınıza karar vermeyin.Hedef kitlenize benzeyen örnek gruplar oluşturun. Web sitesinde kullanacağınız fotoğrafların örnek gurup üyelerinin üzerinde yansıttığı etkiyi inceleyin.



Sayfa hızı önemli değil çok çok önemli bir husustur.Kullanıcılar her geçen gün daha talepkar olmaktadırlar.

10 Yıl önce 8 saniye içerisinde yüklenen web sitelerine tahammül ederken bugün 3 saniyeden geç yüklenen web sitelerine tahammül edememektedirler. Kullanıcılar sitenize uğramadan hemen çıkmaktadırlar.Sitenizden hemen çıkılması google tarafından olumsuz bir reyting oluşturmaktadır.

Rakiplerine oranla daha yavaş olan bir web sitesi google bot tarafından daha zor taranacağı için seo çalışmalarınıza olumsuz etki edecektir.

Arama motorlarında organik aramalarda yer almak kurumsal web tasarım sahipleri için önemlidir.

Web tasarım alt yapınız güncel hız verilerine sahip değilse bu yarıştan kopmanıza neden olabilir.

Google ads reklam vermeyi düşünüyorsanız web site hızı son derece önemlidir.Açılış sayfası deneyimine etki eden hız faktörü açık artırmada önemli bir faktördür.Düşük hız pahalı Tıklama Başına Maliyeti getirir.



Mobil uyumlu responsive siteye sahip olun.


Mobil uyumlu bir web siteniz varsa bu çok iyi bir haber.Ama web sitenizin mobil uyumlu değilse bu çok kötü.Mobil kullanıcı oranı her geçen gün masaüstü ve tablet bilgisayarlara nazaran artış göstermektedir.2020 İtibari ile mobil kullanıcı oranı % 72 Masaüstü Oranı 24 Tablet Oranı % 4.



Editörden Notlar

Dijital dünyada varlığınızı sürdürmek istiyorsanız mutlaka bir web sitesine sahip olmalısınız.Sahip olduğunuz web site sizi en iyi temsil eden bir yapıda olmalıdır.Gelişigüzel kurulan web siteleri,ucuz web siteleri,hazır web siteleri firmanıza hiçbir değer katmadığı gibi kullanıcılara olumsuz bir intiba bırakabilir.


Web tasarım Fiyatları ve Paketlerini İncele


36 görüntüleme0 yorum
bottom of page